Udsmykninger

Udsmykninger udført på bestilling

Gennem alle årene har jeg udført store gobeliner på bestilling til en bestemt lokalitet. Det er altid spændende at indgå i et samspil med den omkringliggende arkitektur, og de eventuelle farver, der allerede er tilstede på vægge og gulve.
Byrådssalen i Løgstør, 1996 Uden titel, 2 x 4 m

KMD, Aalborg

Den seneste store udsmykning var KMD´s nye bygning på havnefronten i Aalborg. Her fik jeg tildelt et trappetårn - i sig selv en vanskelig opgave. Jeg valgte at placere 5 gobeliner på 2 x 0,8 m på hver sin etage, så det var det første man så, når man kom ud fra kontorområdet og skulle op eller ned af trappen. Farverne gik fra det mørke i bunden og blev så lysere og lysere op ad i bygningen. I borten på siderne er der placeret nogle striber, der angiver, hvor i bygningen man befinder sig, jo højere oppe de er, jo højere oppe i bygningen står man.
Et kig i trapperummet på KMD

Vellingshøj Centret

I Hjørring blev der bygget et nyt ældrecenter, Vellingshøj Centret. I deres store sal blev jeg bestilt til at udføre en gobelin. Den måler 2,8 m x 2,2 m. Motivet er bygget op omkring en port fra Firenze. Da jeg startede på væven, var byggeriet ikke færdigt, men jeg havde nogle tegninger at gå ud fra. Desværre var der ikke tegnet radiatorer ind......

Vellingshøj Centret, 2002 Uden titel, 2,8 x 2,2 m

Østre Landsret

Sommetider bliver en vævet gobelin købt ind til at hænge et bestemt sted - og når alle farver stemmer, er det som om værket er skabt til stedet. Det har jeg oplevet et par gange. Senest med gobelinen "Under skræpperne", der er ophængt i Østre Landsret.

Under Skræpperne, 2 x 2 m Østre Landsret

Aabybro Rådhus

Endnu et eksempel på en dejlig placering af en færdig gobelin. Oprindelig blev den vævet til en udstilling i København, der hed "Fio Brazil", men endte med at blive købt af den daværende Aabybro Kommune til deres byrådssal. Væggen blev malet i en sart grøn, der fuldstændig matchede den grønne i gobelinen.
Uden titel, 1996, 2 x 2,6 m Aabybro Rådhus

Private bestillinger

I 2009 har jeg udført en mindre gobelin på 75 x 135 cm til et privat hjem. Den skulle passe ind over sofaen. Motivet er nogle blade i vand, deraf titlen "Løvfald".  Gobelinen er monteret på blindramme og indrammet med en lys svæveramme.
Løvfald, 2009, 0,75 x 1,35 m Privateje